Tvorba projektů pro výuku programování v prostředí Unreal Engine 4 - Paclt, Dominik (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se věnuje metodice výuky základů programování na druhém stupni ZŠ prostřednictvím prostředí Unreal Engine 4. Teoretická část se se zabývá popisem prostředí Unreal Engine 4, spolu se způsobem práce v něm. Dále je toto prostředí porovnáno z pohledu vhodnosti k výuce programování s prostředími Scratch a MakeCode. Praktická část obsahuje postup, kterým jsem vytvářel a ověřoval sadu úloh, podle které se žáci učí základům programování a základní orientaci v prostředí Unreal Engine 4. V práci jsou dále obsaženy metodické podklady pro vyučujícího, zahrnující poznámky k úlohám. V příloze jsou obsaženy pracovní listy pro žáky k jednotlivým lekcím. Projekt, ve kterém žáci za pomoci pracovních listů programují a vzorový projekt pro vyučujícího s vypracovanými částmi kódu.
Creation of projects for teaching programming in the Unreal Engine 4 environment
Keywords: Výuka programování; věk žáka; Informatické myšlení; Unreal Engine 4; Epic Games Launcher; herní prostředí; Teaching programming; pupil age; Informatics thinking; Unreal Engine 4; Epic Games Launcher; game environment