Nástroje a metody pro prolamování bezdrátových sítí norem IEEE 802.11 s použitím virtualizace - Pecha, František (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce má za úkol seznámit čtenáře s problematikou penetračního testování bezdrátových sítí na standardu IEEE 802.11. V teoretické části práce jsou popsány bezpečností standardy IEEE 802.11 a jaké používají bezpečnostní prvky. Dále jsou popsány možné útoky na jednotlivé typy zabezpečení. V praktické části jsou jednotlivé útoky testovány za využití operačního systému Kali Linux, který je určen pro penetrační testování. Kali Linux je použit ve virtuálním prostředí a Live distribuci. Dále jsou zde popsány jednotlivé virtualizéry a použitý software i hardware při testování.
Tools and methods for breaking into wireless networks of standard IEEE 802.11 with virtualization
Keywords: penetrace; IEEE 802.11; virtualizace; zabezpečení; operační systém Kali Linux; bezdrátové síte; penetration; IEEE 802.11; virtualization; security; operating system Kali Linux; wireless network