Pracovní zátěž u animátorů cestovní kanceláře - Wagnerová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku pracovní zátěže u animátorů v cestovním ruchu. Cílem mé práce bylo zjistit, zda animátoři vybrané cestovní kanceláře při výkonu práce pociťují zátěž nebo stres, co jim tento stav způsobuje a pomocí jakých metod se s nimi vyrovnávají. Dalším cílem bylo zjistit, zda jsou animátoři spokojeni s pracovními podmínkami vytvořenými zaměstnavatelem. Prvním krokem práce bylo nastudování odborné literatury a sepsání literární rešerše. V rámci praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření a řízené rozhovory s animátory jedné nejmenované cestovní kanceláře. Na jejich základě jsem zjistila, jak jsou animátoři spokojeni s pracovními podmínkami, zda pociťují zátěž a stres, co konkrétně jim stres způsobuje a jaké volí metody k jejich odstranění.
Occupational load concerning the animators in travel agency
Keywords: Pracovní zátěž; stres; stresor; pracovní podmínky; animátor; Occupational load; stress; stressors; working conditions; animator