Finanční náročnost hry Magic: The Gathering - Ponec, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé bakalářské práce je nalézt odpověď na výzkumné otázky: - Jak hráči hry Magic: The Gathering financují tuto hru? - Existují jiné volnočasové aktivity, do kterých jsou hráči MtG ochotni investovat více finančních prostředků než do této hry? - Co hráče motivuje k financování hry Magic: The Gathering? Teoretická část obsahuje vysvětlení a přiblížení pojmů, které mají vztah k hlavní výzkumné otázce a oblasti výzkumu. Jde především o pojmy: sběratelství a Magic: The Gathering. Pro výzkum jsem využil kvalitativní strategii, ke sběru dat jsem využil polostrukturované rozhovory, k jejich analýze jsem použil metodu kódování a k lepší orientaci v myšlenkách jsem použil myšlenkovou mapu. Závěrečná část je věnována vyhodnocení analýzy dat, odpovědi na výzkumnou otázku a tvorbě otázek, které mohou být podkladem pro dotazník kvantitativního výzkumu.
Financial demand of game Magic: The Gathering
Keywords: Magic: The Gathering; volný čas; stolní hry; financování; kvalitativní výzkum; Magic: The Gathering; leisure time; table games; financing; qualitative research; collecting.