Mateřská škola s koncepcí pedagogiky Franze Ketta v reflexi absolventů po 15 letech - Čermáková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá Pedagogikou Franze Ketta z pohledu absolventů konkrétních mateřských škol. Práce vychází z teoretických poznatků a literatury o pedagogické koncepci Franze Ketta. Bakalářská práce má dvě části, a to teoretickou a poté praktickou. Cílem práce je zjistit, zda a jak se do vzpomínek absolventů promítají hodnoty vlastní pedagogice Franze Ketta a jaké konkrétně. Na zodpovězení výzkumné otázky byla použita metoda polostrukturovaných rozhovorů a následná analýza získaných dat.
Kindergarden with the koncept of pedagogy by Franz Kett in the reflection of graduates after 15 years
Keywords: celistvá na smysl zaměřená pedagogika; církevní školství; náboženská výchova dětí; pedagogika Franze Ketta; předškolní vzdělávání.; Holistic- oriented pedagogy; church education systém; religious education of children; pedagogy of Franz Kett; preschool education.