Finanční analýza jako nástroj řízení majetku a kapitálu podniku - Málek, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou finanční analýzy a jejím významem pro finanční řízení podniku. Cílem práce je na základě finanční analýzy charakterizovat vývoj hospodaření konkrétního podniku, analyzovat jeho majetkovou a kapitálovou strukturu a získat výsledky pro posouzení finančního řízení podniku a případné návrhy opatření.
Financial analysis as a tool for asset and capital management
Keywords: finanční analýza; finanční řízení; rentabilita; likvidita; aktivita; zadluženost; bonitní a bankrotní modely; vertikální analýza; horizontální analýza; financial analysis; financial management; profitability; liquidity; activity; indebtedness; vertical analysis; horizontal analysis