Příprava klientů s nařízenou ústavní výchovou na odchod ze zařízení - Vošahlíková, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá přípravou klientů s nařízenou ústavní výchovou na odchod ze zařízení. Charakterizuje zařízení pro výkon ústavní výchovy v České republice, popisuje historii a současnost Výchovného ústavu, střediska výchovné péče, střední školy a školní jídelny Černovice. Další kapitola seznamuje s nařízením a průběhem ústavní výchovy, od přijetí klienta do zařízení po jeho odchod. Poslední kapitola práce se zaměřuje na konkrétní oblasti života, na které je třeba děti při přípravě na odchod ze zařízení připravit a pomoci jim tak v bezproblémovém přechodu z ústavu do samostatného života obecně, následují informace o práci s dětmi s nařízenou ústavní výchovou v konkrétním výchovném zařízení se zaměřením na přípravu na odchod do samostatného života.
Preparation of clients with ordered institutional upbringing for leaving of institution
Keywords: ústavní výchova; výchovný ústav; klient; rodina; příprava na odchod ze zařízení; vzdělávání; bydlení; drogy; constitutional education; educational institution; client; preparing for retirement of equipment; education; housing; drugs