Míra informovanosti vlivu kofeinu na lidský organismus adolescentů. - Špirková, Irena (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním tématem diplomové práce je průzkum věnující se míře informovanosti vlivu kofeinu na lidský organismus u adolescentů české republiky. Teoretická část práce se zabývá představením kofeinu, jeho výskytem v přírodninách a použitím v produktech určených pro konzumaci. Významný úsek je věnován popisu působením kofeinu na lidský organismus. Nosnou částí práce je průzkum, zkoumající míru informovanosti vlivu kofeinu na lidský organismus u adolescentů české republiky. Průzkumné šetření se také dotýká témat, která zjišťují, v jaké míře konzumenti mají povědomí o obsahu kofeinu v nápojích a jiných pochutinách.
Awareness of adolescentc aboat the effect of caffeine on the human body.
Keywords: Káva; Kofein; Působení; Průzkum; Obsah; Adolescence; Coffee; Caffeine; Effect; Research; Consumption; Adolescence