CHARAKTERISTIKA ROZMÍSTĚNÍ BIOMŮ NA ZEMI - VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZŠ A SŠ - Janoušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je vytvoření vzdělávacího programu Charakteristika rozmístění biomů na Zemi. Program je určen pro vzdělávání ţáků a studentů v rámci vzdělávacích programů ZOO Hluboká nad Vltavou. Vzdělávací program obsahuje výukový manuál, pracovní listy a metodickou příručku pro učitele. Součástí diplomové práce je i analýza a hodnocení vybraných učebnic zeměpisu pro 2. stupeň základní školy.
The Characteristic of the distribution of the worlď s land biomes - the educational programme for primary and secondary school
Keywords: vzdělávací program; biomy; tropický les; savana; poušť; stepi; listnaté lesy; tajga; tundra; educational programme; biomes; tropical forest; savanna; desert; grassland; deciduous forest; boreal forest; tundra