Novels that Changed History: Uncle Tom's Cabin and The Jungle - Matysová, Tereza Alexandra (Jihočeská univerzita, 2021)
Student má nejprve za úkol stručně představí literární hnutí, během kterých oba autoři píší, Harriet Beecher Stowe (1811 - 1896) a Upton Sinclair (1878 - 1968), jejich motivaci a období, ve kterém psali. Dále pak bude provedena analýza dvou románů, jejich postav a děje. Nejdůležitějším bodem práce bude však analýza historického dopadu na Americkou společnost a jakým způsobem byli romány přijaty.
Novels that Changed History: Uncle Tom's Cabin and The Jungle
Romány, které změnili historii: Chaloupka Strýčka Toma a Džungle
Keywords: Historický dopad; utlačování; válka; otroctví; náboženství; Historical impact; oppression; war; slavery; religion