Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem skotu, návrhy na jejich snižování a hodnocení zásad "Správné zemědělské praxe" - Kolář, Kamil (Jihočeská univerzita, 2016)
Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem skotu, návrhy na jejich snižování a hodnocení zásad "Správné zemědělské praxe". Tato diplomová práce se zabývá problematikou znečišťování ovzduší. V práci je poukázáno na jednotlivé složky životního prostředí, zákony a legislativu spojenou s tímto tématem a na měřené prvky stájového mikroklimatu. Zadáním diplomové práce je změření emisí plynů oxidu uhličitého, oxidu dusného, amoniaku a metanu ve vybraném provozu. Vlastní měření bylo uskutečněno v ZD Skalka Lipí ve stáji s chovem skotu s produkcí mléka. Pro změření byl použit přístroj INNOVA1412 Photoacustic Multi-gas spolu s rozdělovačem odběrných míst. Dále se práce zabývá nejlepšími dostupnými technikami, které vedou ke snižování produkce emisních plynů.
Measurement and evaluation of exhaust gas production in the selected operation with cattle, proposals for their reduction and evaluation principles of "Good Agricultural Practice"
Keywords: zemědělství; životní prostředí; amoniak; INNOVA1412 Photoacustic Multi-gas; agricutural; environment; amonia; INNOVA1412 Photoacustic Multi-gas