Vegetativní množení vybraných druhů střevíčníků rodu Paphiopedilum in vitro - Roule, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce představuje počáteční etapu studia množení střevíčníků (Paphiopedilum sp.), jehož cílem je posouzení vhodnosti různých koncentrací TDZ a kultivačních podmínek pro vegetativní množení vybraných druhů rodu Paphiopedilum v kultuře in vitro. Tato práce obsahuje literární přehled o druzích použitých při pokusu, popis metodiky, výsledky a diskusi dvou předběžných pokusů.
Vegetative propagation of selected Paphiopedilum species in vitro
Keywords: TDZ; \kur{Paphiopedilum charlesworthii}; \kur{Paph. delenatii}; \kur{Paph. delenatii} var. vinicolor; další hybridy rodu \kur{Paphiopedilum}; světlo; teplota; TDZ; \kur{Paphiopedilum charlesworthii}; \kur{Paph. delenatii}; \kur{Paph. delenatii} var. vinicolor; other hybrids of genus \kur{Paphiopedilum}; light; temperature