Programy primární prevence rizikového chování na internetu - Karasová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Ve své bakalářské práci se zabývám tématem rizikového chování na internetu a programy primární prevence tohoto chování. Hlavním cílem práce je zjistit, zda žáci druhého stupně prošli nějakým preventivním programem, co se týče rizikového chování na internetu a zda mají v rodině někoho, komu se v případě problémů mohou svěřit a zda se svými rodiči o tématech jako je bezpečnost na internetu, drogy, kyberšikana, alkohol apod. mluví. Pro zjištění výsledků byla zvolena kvantitativní forma výzkumu a to metodou sběru dat pomocí dotazníků. Výzkumný vzorek tvoří žáci druhého stupně základních škol. Výzkum proběhl na přelomu května/června roku 2020.
Programs of Primary Prevention of Risky Behaviour on the Internet
Keywords: Prevence; Internet; Kyberšikana; Poruchy chování; Rizikové chování; Sociální práce; Programy primární prevence; Prevention; the Internet; Cyberbullying; Behaviour Disorders; Social Work; Primary Prevention Programs