Využití mobilních barokomor pro účely složek Integrovaného záchranného systému - Fyrbach, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím mobilních barokomor pro zajištění bezpečnosti potápěčů u jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému. Práce nejprve pojednává o současném stavu dané problematiky. Následuje popis jednotlivých typů barokomor a je též diskutována problematika rozmístění barokomor a možnost spolupráce mezi jednotlivými složkami IZS při jejich využívání. Podrobně jsou popsány jednotlivé typy vozidel s barokomorami a doplňující vybavení. Na závěr se práce zabývá bezpečnostními požadavky na provoz barokomor a možnými riziky jejich provozu. V neposlední řadě jsou též diskutovány nezbytné znalosti a dovednosti obsluhy pro provoz barokomory.
The use of the mobile recompression chambers and their effect for the units of Integrated rescue system
Keywords: Barokomora; mobilní barokomora; stacionární komora; potápěčská skupina; barotrauma; hyperbarické minimum; Recompression chambers; mobile recompression chambers; stacionary recompression chambers; diver´s unit; barotrauma; hyperbaric minimum