Jazyk chovatelů a milovníků koní - Tomanová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je jazyková analýza mluvy chovatelů a milovníků koní. Teoretická část se věnuje představení této zájmové/profesní činnosti, následně je proveden rozbor specifických výrazů v "koňařské mluvě". Cílem práce je představit tento typ komunikace z lingvistického hlediska a zároveň přispět dílčí sondou ke studiu nespisovné češtiny.
The Language of Horse Breeders and Lovers
Keywords: jazyk; komunikace; nespisovná čeština; profesní mluva; slang; language; communication; non-standard Czech language; professional language; slang