Vývoj desktopové aplikace k procvičování matematických úloh pro OS Windows - Kolářová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou a vývojem desktopové aplikace pro operační systém Windows zaměřené na procvičování matematiky. Pro realizaci projektu byl zvolen programovací jazyk C# spolu s vývojovým prostředím Visual Studio. Aplikace disponuje dvěma režimy - "Student" a "Vyučující". Režim "Student" umožňuje procvičování matematických příkladů. Aplikace ukládá uživatelovu historii úspěšnosti s možností znovu řešit konkrétní příklady či nové úlohy daného typu. Na základě této historie lze sledovat a vyhodnocovat pokroky v konkrétních oblastech. U režimu "Vyučující" je kladen důraz na vysokou míru přizpůsobitelnosti stylu výuky dotyčného, kterou poskytuje integrovaný editor úloh podporující různé typy příkladů. K dispozici jsou například uzavřené otázky s výběrem z možností, doplňování vynechaných hodnot do konkrétních postupů či otevřené úlohy s ověřováním správnosti výsledku, a to v kombinaci s přizpůsobitelnou obtížností (očekávanou mírou samostatnosti studenta).
Development of a Desktop Application for Practising Mathematics for Operation System Windows
Keywords: C#; Visual Stodio; vývoj aplikace; matematika; výukový software; C#; Visual Studio; application development; mathematics; educational software