Ocenění veřejné zeleně v intravilánu obce - Nováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá různými metodami oceňování. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vyjmenovány funkce zeleně v prostředí a je zde zdůrazněno, jako moc je zeleň v intravilánu důležitá. Je vytvořen přehled názvosloví v oblasti oceňování a popis metodik vhodných pro oceňování dřevin. Praktická část se zabývá identifikaci veřejné zeleně ve zvolené oblasti a daty jednotlivých dřevin zpracovanými do tabulek. V diskuzi jsou zhodnoceny výsledky jednotlivých metod. Cílem práce je identifikovat veřejnou zeleň v intravilánu konkrétní obce a pomocí dvou vybraných metod ji ocenit a výsledky těchto dvou metod mezi sebou porovnat. Dílčím úkolem je vyčíslit náklady na údržbu zeleně v intravilánu obce.
Valuation of public greenery in urban area
Keywords: Oceňovací metody; cena; zeleň; porovnání; náklady; metodika.; Valuation methods; price; greenery; comparison; costs; methodology