Řízení zásob obalů ve výrobním podniku - Kuznetsova, Ievgeniia (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je optimalizace systému řízení zásob obalů u vybraného subjektu včetně návrhu opatření ke snížení vázanosti kapitálu v zásobách a zvýšení úrovně dodavatelských služeb. Pro tuto bakalářskou práci byla vybrána výrobní společnost LE & CO - Ing. Jiří Lenc, s.r.o., která se zabývá výrobou šunky a masných výrobku. Pro provedení analýzy byl detailně prozkoumán stávající proces řízení zásob pomocí údajů z interní dokumentace, pozorovaní procesů, řízených rozhovorů s logistickými koordinátory a ředitelem společnosti. Na základě těchto informací byla odhalena slabá místa v evidenci předpokládané spotřeby materiálu a zásob v hlavním skladě. Pomocí interních dat o stavu zásob za období od ledna 2019 do konce června 2019 byla provedena ABC analýza, na základě které byly odhaleny položky s nepravidelnou a velmi nízkou spotřebou. S ohledem na tyto aspekty byla navrhnuta zlepšení procesu, ktera vedou ke snížení stavu zásob.
Inventory management system of packaging products in manufacturing company
Keywords: Řizení zasob; skladovaní; logistika; zasoby; inventory management system; supply chain; stock; warehouse system