Atraktivita České republiky pro přímé zahraniční investice v předkrizovém a postkrizovém období: regionální diferenciace a posouzení vlivu na rozvoj Jihočeského kraje - Chebotarova, Kateryna (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení přílivu přímých zahraničních investic do České republiky, zhodnocení jejich teritoriální a odvětvové struktury, analýzu regionálního rozložení přímých zahraničních investic na území České republiky a posouzení jejich vlivů na rozvoj Jihočeského kraje.
Attractiveness of the Czech Republic for Foreign Direct Investment during Before Crisis Period and Post-Crisis Period: Regional Differentiation and Evaluation of Impacts on Development of South Bohemian Region
Keywords: přímé zahraniční investice; konkurenceschopnost; regiony; investiční pobídky; foreign direct investment; competitiveness; regions; investment incentives