Význam teologie pro sociální práci (s praktickým ověřením) - Vášová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá vlivem víry na pomáhání sociálních pracovníků v křesťanských pomáhajících organizacích. Bakalářská práce je věnována charakteristice praktické teologie, s ní související diakonii, a sociální práci, jaký mají pro sebe navzájem význam. S tím souvisí kapitola charitativní práce, ve které jsou shrnuty obecné znaky pojmu charitativní práce, služba lásky. Dalšími kapitolami jsou: víra, co se pod tímto pojmem skrývá a jak by o ni měl křesťan pečovat. Další část je věnována přímo vlivu víry na pomáhání. Poslední je praktické ověření teoretických poznatků kvalitativním výzkumem, jež jsem uskutečnila formou dotazníku s otevřenými otázkami
Importance of theology for social work (with a practical verification)
Keywords: křesťanská víra; péče o víru; vliv víry; sociální práce; sociální pracovník; praktická teologie; diakonie; charita; Christian religion; care for religion; influence of religion; social work; social worker; practical theology; diakonia; charity.