Literární text v hodinách španělštiny jako prostředek rozvoje interkulturní kompetence - Čadová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá využitím literárních textů pro podporu rozvoje interkulturní kompetence, která je definována jako jeden z předpokladů ke správnému používání cizího jazyka v komunikačních situacích v přímé souvislosti se znalostí kultury a reálií. V teoretické části jsou představeny teorie a metodické přístupy k práci s literárním textem a přesná definice interkulturní kompetence. Součástí kvalifikační práce je rovněž praktická část, kde jsou navrženy konkrétní didaktické jednotky s analýzou.\\
The literary text in Spanish class as a mean of the development of interculture competence
Keywords: Interkulturní kompetence; kultura; cílová skupina žáků; práce s textem; Intercultural competence; culture; target group of students; work with the text