LAND COVER/ LAND USE V SEVERNÍ ČÁSTI SUBURBÁNNÍHO PROSTORU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE - Krupka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá využitím a pokryvem země v severním suburbiu Českých Budějovic, které je vymezeno jako suburbánní lem katastrálních území obcí přímo sousedící s katastrálním územím krajského města Jihočeského kraje Českých Budějovic. Předkládaná práce sleduje změny krajinného pokryvu a jeho využití, které nastaly v zájmovém území mezi roky 2008 a 2011. V teoretické části je nejprve diskutována problematika suburbanizace a změn krajinného pokryvu a jeho využití v rámci České republiky. Součástí bakalářské práce jsou také mapy aktualizovaného stavu land use/land cover jednotlivých katastrálních území pro rok 2011 a tabulky sledující vývoj počtu a pohybu obyvatelstva mezi roky 2004 ? 2010 v těchto územích.
Land cover/land use in the northern suburban area of the city České Budějovice
Keywords: České Budějovice; land use; land cover; suburbanizace; České Budějovice; land use; land cover; suburbanisation