Zpracování studie pro revitalizaci vodního toku v malém zemědělsky využívaném povodí - Polívková, Helena (Jihočeská univerzita, 2014)
POLÍVKOVÁ, H. (2014): Zpracování studie pro revitalizaci vodního toku v malém zemědělsky využívaném povodí, Diplomová práce, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, katedra krajinného managementu, 67 stran. Diplomová práce se zabývá studií pro revitalizaci Radimovického potoka. Předkládaná práce zohledňuje stav celého povodí Radimovického potoka. Kromě samotného návrhu studie revitalizace je v práci řešena i geologie a geomorforlogie území, pedologická charakteristika, odvodnění území, land use povodí, ekologická stabilita povodí, protierozní ochrana či územní systém ekologické stability. V návrhové části diplomové práce je vodní tok rozdělen na tři úseky, ve kterých je jednotlivě návrh revitalizace řešen. Součástí předkládané práce jsou tabulky, obrázky a mapy, které jsou zaměřeny na jednotlivé charakteristiky povodí Radimovického potoka.
Feasibility study for the revitalization of watercource in a small farmed basin
X
Keywords: Vodní tok; povodí; studie pro revitalizaci vodního toku; návrh ozelenění; Radimovický potok; watercourse; catchment basin; the study for revitalization; greening proposal; Radimovický stream