Krádeže uměleckých děl před rokem 1989 a po roce 1989 na území ČR - Tilp, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
Problematika krádeží uměleckých děl před rokem 1989 a po roce 1989 na území ČR. Opatření státu zaměřených na ochranu památek a popis preventivní činnosti státních orgánů a církve. Součinnost Interpolu a Europolu s Policií ČR v souvislosti s krádežemi uměleckých děl. Hlavním cílem práce je porovnání problematiky krádeží uměleckých děl ve dvou odlišných časových obdobích a stanovení příčin obrovského nárůstu krádeží uměleckých děl po roce 1989 na území ČR.
The thefts of antiquities and artistic valuables before 1989 and after 1989 in the Czech Republic.
Keywords: krádež; umělecké dílo; kulturní památka