Bakalářská práce- Návrh a evaluace didaktických ekologických her s prvky badatelsky orientovaného vyučování - Vondráčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce Návrh a evaluace didaktických ekologických her s prvky badatelsky orientovaného vyučování je zaměřena na problematiku didaktických her s ekologickou tématikou s aplikací badatelsky orientovaného vyučování. Obecné didaktické informace o této problematice jsou zpracovány formou literární rešerše. Vybraná témata odborné ekologie byla shrnuta a následně byly z těchto témat vypracovány didaktické hry. Účastníci těchto her získají znalosti o fungování některých obecných ekologických zákonitostí, týkající se trofické kaskády, potravních sítí a principu kompetičního vyloučení. Tři vytvořené hry jsou uvedeny v kapitole výsledky.
Proposal and evaluation of educational ecological games with elements of inquiry-based learning
Keywords: problematika didaktických her; ekologická tématika; badatelsky orientované vyučování; obecné didaktické informace; trofická kaskáda; potravní síť; princip kompetičního vyloučení; educational games; ecological themes; inquiry-based learning; reneral information about the educational issues; trophic cascades; food webs; the principle of Competitive Exclusion