K problematice afázie a její terapie u dospělých - Strnadová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je problematika afázie. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická část má charakter kompilátu a jejím cílem je přiblížit pojem afázie a příčiny jejího vzniku. Dále se zabývá klasifikací a diagnostikou afázie a možnostmi její terapie. Spojuje poznatky z oboru zdravotnictví s poznatky speciální pedagogiky. Praktická část obsahuje podrobnou kazuistiku afatické pacientky a popis jedné z možností aktivizačních činností pro afatiky.
The issue of aphasia and its therapy in adults
Keywords: afázie; porucha řeči; klasifikace afázie; diagnostika afázie; terapie afázie; aphasia; communication disorder; classification of aphasia; diagnostic of aphasia; aphasia therapy