Měření signálů na biologických objektech - Jůza, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce s názvem Měření signálů na biologických objektech zpracovává některé způsoby snímání signálů na biologických objektech: optická metoda měření EKG na hmyzu, termografická metoda měření EKG na hmyzu, EKG, EEG, EPG. V práci je zahrnuta problematika měření malých napětí elektrodami v elektrolytu. Také je uvedena konstrukce EKG, kterým bylo provedeno měření na lidech, hmyzu a jsou zde přiloženy dva záznamy z měření. Také je uvedena konstrukce dataloggeru s ATmega pro snímání EKG. Práce se zabývá historií mikroprocesorů, základní strukturou mikroprocesorů rodiny AVR, dělením mikroprocesorů AVR atmel a popisem dvou vývojových prostředí AVR Studio a Bascom. Je zde uvedena syntaxe jazyka Bascom.
Measuring of signals on biological objets