Problematika starší generace v cestovním ruchu - Hůlková, Anna (Jihočeská univerzita, 2008)
Objektem zkoumání byla problematika starší generace v cestovním ruchu ve vybraném regionu - Jižní Čechy. Hlavním cílem práce bylo zhodnotit význam sportovně-rekreačních aktivit pro rozvoj seniorského cestovního ruchu. Dále pak provézt analýzu nabídky těchto aktivit v regionu Jižní Čechy a na základě dotazníkového šetření vyhodnotit zájem seniorů v daném regionu o tyto aktivity.
Aged generation problems in tourism
Keywords: seniorský cestovní ruch; sportovně rekreační aktivity; mimosezóna; Nordic Walking.; senior tourism; sport-recreational activities; off-season time; Nordic Walking.