Pavel Klvač: Scenes of rural life, In our back yard, Closeness never too close, Rural dwellers and Backyard landscapes - Šimůnek, Michal (Masarykova univerzita v Brně, Fakulta sociálních studií, 2015)
Review article of the books: Klvač, P., ed. (2006): Kulisy venkovského života/ Scenes of rural life. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2007): Na tom našem dvoře/ In our back yard. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2010): Pospolitosti nikdy dosti/ Closeness never too close. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2011): Lidé na venkově/ Rural dwellers. Drnovice: Občanské sdružení Drnka. - Klvač, P., ed. (2012): Krajina za humny/ Backyard landscapes. Drnovice: Občanské sdružení Drnka.
Pavel Klvač: Kulisy venkovského života, Na tom našem dvoře, Pospolitosti nikdy dosti, Lidé na venkově, Krajina za humny
Keywords: visual sociology, photography, representation; vizuální sociologie, fotografie, reprezentace