Komparace politiky životního prostředí Ruska a České republiky na příkladu vody - Kolesova, Mariia (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je komparace politiky životního prostředí v Rusku a České republice vzhledem k její efektivnosti v oblasti vodního hospodářství. Konkrétní srovnání výsledků politiky životního prostředí ověřeno na příkladu úrovně znečištění vod dvou vybraných řek Volhy a Labe. Na základě provedené komparace se v práci vypracované doporučení a návrhy ke zlepšení současné politiky ŽP, které by vedly k zvýšení kvality vod ve dvou zkoumaných říčních tocích. Práce obsahuje srovnání dvou indikátoru - jakost vody a hygienické požadavky na kvalitu vody u obou řek. Porovnání provedeno na základě 6 chemických indikátorů, u obou řek: pH, CHSK, BSK, železo, zinek, tvrdost vody, v letech 2004, 2010 a 2016.
Comparison of environmental policies of Russia and the Czech Republic on the example of water Rrsources.
Keywords: Ekologie; environmentální politika Ruské federace; vodní zdroje; environmentální politika České republiky; Ecology; environmental policy of the Russian Federation; water resources; environmental policy of the Czech Republic.