SPÁDOVOST OBYVATEL ZA SLUŽBAMI V REGIONU ORP TÁBOR - Vácha, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je na základě dotazníkového šetření analýza hlavních směrů a cílů dojížďky obyvatel za službami ve vymezeném území, kterým je ORP Tábor. První část práce se věnuje teoretickým východiskům práce, kde jsou definovány služby, regiony, vymezena střediska a zmíněna teorie centrálních míst. Prostřední část práce se věnuje geografickým charakteristikám ORP Tábor, způsobem zpracování dotazníků a celkovou metodikou práce. Poslední část se věnuje samotnému vyhodnocení dotazníků a vytvoření obslužných mikroregionů, a to zdravotnických, základních škol, středních škol a ostatních služeb vyjádřených mapami. Na závěr jsou vzniklé mikroregiony porovnány s vytvořeným obslužným potenciálem obcí.
THE CATCHMENT OF INHABITANTS FOR SERVICES IN ORP TÁBOR REGION
Keywords: spádovost za službami; služby; mikroregion; středisko; ORP Tábor; Services catchment area; services; microregion; centre; ORP Tábor