Pomoc obětem trestných činů - Hauer, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Zhodnotit, zda současná právní, sociální a psychologická pomoc obětem trestných činů je dostatečná, zdali se stále více řeší zasahování do základních lidských práv a svobod pachatelů trestných činů. Vymezení základních pojmů, druhů a forem pomoci obětem trestných činů, charakteristika osobnosti oběti trestného činu. Navrhnout možnosti, jak lépe pomoci těmto obětem trestných činů a co by měl udělat český stát pro tyto oběti trestných činů.
Protection for victims of criminal activity