TRH PRÁCE V OKRESE PRACHATICE - Kosmatová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza trhu práce a jeho vývoje v okrese Prachatice. V první části je nastíněn vývoj trhu práce v České republice po roce 1989 a jeho hlavní trendy. Krom toho je zmíněna role státu v boji proti nezaměstnanosti. Druhá část se zabývá podrobněji charakteristikou trhu práce v okrese Prachatice od roku 1989. Pozornost je věnována zaměstnanosti, největším zaměstnavatelům, analýze nezaměstnanosti a popisu aktivní politiky zaměstnanosti. Jedna z kapitol obsahuje podrobnou analýzu nezaměstnanosti v roce 2009 s cílem určit rozsah dopadu hospodářské recese v tomto okrese. V práci je uvedena rovněž analýza uchazečů podle vybraných strukturálních znaků a analýza ?problematických? skupin uchazečů. Vzhledem k tomu, že se jedná o příhraniční oblast, nechybí též krátká zmínka o vyjížďce za prací do zahraničí.
Labour market in Prachatice district
Keywords: trh práce; okres Prachatice; zaměstnanost; nezaměstnanost; aktivní politika zaměstnanosti; Labor market; Prachatice district; employment; unemployment; active policy of unemployment