Českobudějovické festivaly artificiální hudby po roce 1989 - Fridrichová, Klára (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce pojednává o festivalech zaměřených na artificiální hudbu, které se konaly, nebo konají v Českých Budějovicích po r. 1989. V úvodu zmiňuje definici a vývoj hudebního festivalu, dále nastiňuje hudební život v Českých Budějovicích a uvádí se zde i krátká definice pojmu artificiální hudba. Hlavní část práce se věnuje jednotlivým festivalům. Cílem této práce je poskytnout přehled o festivalech, spadajících do vymezeného okruhu, se zaměřením na jejich dramaturgii a organizační zázemí.
Festivals of classical music in České Budějovice after 1989
Keywords: hudební festival; České Budějovice; artificiální hudba; music festival; České Budějovice; classical music