Specifika financování malých obcí - Remiášová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou příjmů a výdajů vybraných malých obcí Jihočeského kraje v roce 2008. Příjmy se rozdělují na daňové, nedaňové, kapitálové a přijaté transfery. Příjmy jsou analyzovány podle druhového členění rozpočtové skladby. Výdaje jsou rozděleny na běžné a kapitálové a hodnoceny jsou podle druhového i účelového členění rozpočtové skladby. Údaje jsou zpracovány do grafů a tabulek. Práce také analyzuje majetek obcí a jejich zadluženost. Zjištěné údaje jsou porovnávány s údaji ostatních obcí. Cílem práce je nalézt a definovat specifika financování malých obcí.
The specifics of financing of small municipalities
Keywords: malé obce; financování; příjmy; výdaje; zadluženost; majetek; small municipalities; financing; revenues; expenditures; indebtedness; property