Vývoj a druhy horolezeckých disciplín - Horák, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá popisem vývoje a druhů jednotlivých lezeckých disciplín, jejich historií a jejich současnou podobu.
Development and kinds of mountain climbing disciplines
Keywords: Horolezectví; vývoj disciplín; výstroj a výzbroj; Mountain climbing; development of disciplines; equipment and outfit