Jazyk a styl komunikace na sociální síti - Kvardová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zaměří na komunikaci diskutujících na sociální síti www.facebook.com. Cílem práce bude na základě shromážděného materiálu provést stylistický rozbor textů, doložit užívání prostředků primárně mluvených v nepřipravených psaných textech a poukázat na stírání hranic mezi spontánními nepřipravenými texty psanými a mluvenými. S tímto posunem souvisí zhodnocení, zda je možné zařadit tyto druhy textů k funkčnímu stylu prostěsdělovacímu, tedy stylu, pro který je charakteristická spontánní mluvenost. Práce bude rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části prokáže diplomantka znalost odborné literatury, především současných nejnovějších mluvnic, učebnic stylistiky a časopisů Slovo a slovesnost a Naše řeč.
Language and Style of Communication on Social Network
Keywords: komunikace; sociální sítě; facebook; discussing; social media; facebook