Značka destinace jako součást destinační image - Borovičková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na to, jak je město Plzeň vnímáno jako destinace cestovního ruchu a jak je značka města zapsána v myslích návštěvníků. Tato práce se dále konkrétně zaměřuje na industriální a paměťový cestovní ruch, na které je momentálně zaměřena Strategie cestovního ruchu města Plzně. V úvodní části jsou definovány hlavní pojmy související s definicí a významem značky, budování image značky, ale je zde uvedena i charakteristika industriálního a paměťového turismu. Praktická část práce je založena na dotazníkovém šetření. Hlavním cílem je ukázat povědomí návštěvníku o současné značce města Plzně a jak celkově destinaci vnímají.
Brand of the Destination as a part of the Destination Image
Keywords: image destinace; značka destinace; pozice značky; branding destinace; industriální turismus; paměťový turismus; město Plzeň; image of the destination; brand of the destination; brand position; branding of the destination; industrial tourism; remembrance tourism; City of Pilsen