Začleňování dětí s potřebou podpory do běžné mateřské školy - Šteflová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá začleňováním dětí s potřebou podpory do běžné mateřské školy. Cílem předkládané bakalářské práce bylo zjistit, jak probíhá začleňování dětí s potřebou podpory do konkrétní mateřské školy z pohledu rodičů a učitelek. Dílčím cílem bylo zjistit, jak hodnotí rodiče a učitelé inkluzivní vzdělávání a jak nahlíží na inkluzi v předškolním vzdělávání. Výsledky šetření by měly sloužit ke zlepšení podmínek inkluzivního vzdělávání v konkrétní mateřské škole. Zároveň mohou posloužit veřejnosti pro orientaci, jak probíhá začleňování dětí s potřebou podpory a jaká mohou být poskytnuta podpůrná opatření.
Integrating children with special need into the standart kindergarten program
Keywords: inkluze; dítě s potřebou podpory; podpůrné opatření; předškolní vzdělávání; inclusion; the child in need of support; support measures; preschool educatio