Vztah předškolních dětí k výtvarnému umění - Šimková, Simona (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá otázkou vztahu předškolních dětí k výtvarnému umění 19. a 20. století. Teoretická část je zaměřena na význam emocí při výtvarné tvorbě předškolních dětí a rovněž na význam umění pro formování emocionálních složek osobnosti člověka. Praktická část se zabývá inspirativní hodnotou děl moderního umění k vlastní výtvarné činnosti dětí ve věku 3-6 let a jejich senzitivitou k vnímání hodnotných děl výtvarného umění. Práce obsahuje také vlastní poznatky metodického přístupu v rovině emotivního naladění dětí před samotnou výtvarnou činností.
Relationship preschool children to fine art
Keywords: emocionalita; předškolní věk; umělecké výtvarné dílo; naladění; výtvarná tvorba; Emotionality; attunement; pre-school age; artistic artwork; art creation