Negativní externality v silniční dopravě - Zajíček, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce pojednává o negativních externalitách v silniční dopravě, které jsou spojeny s dopravní infrastrukturou, výstavbou dopravních tras kolem obcí nebo měst a produkcí škodlivých emisních složek. Cílem práce je seznámit se s nejčastěji vyskytujícími se negativními externalitami v silniční dopravě s návrhem jejich opatření pro zmírnění nežádoucích rizik působících na lidi, životní prostředí a majetek.
Negative externalities in road transport
Keywords: dopravní trasa; lidé; obce; měření emisí; emisní složky; transport route; people; municipalities; measurement of emissions; emission components