Jak o výchovných cílech uvažují vychovatelé ve školních družinách? - Linhart, Adéla (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá otázkou, jak o výchovných cílech uvažují vychovatelé ve školních družinách. V teoretické části bakalářské práce jsou stručně nastíněny základní pojmy související s tématem. Dále je zmíněn historický vývoj, cíle výchovy, školní vzdělávací program a různé názory rodičů, se kterými se můžeme ve vychovatelské práci setkat. Výzkumné otázky se zaobírají tím, co vnímají jako nejdůležitější ve výchově, co je zdrojem jejich cílů, zda se zamýšlejí nad vzdělávacím programem při tvorbě aktivit, jaké názory na výchovu sdílí či nesdílí se svými kolegy nebo rodiči a zda je něco, co je nabádá k hlubšímu zamyšlení se nad svou prací. Pro naplnění cíle bakalářské práce byla použita metoda kvalitativního výzkumu v podobě rozhovorů se čtyřmi vychovatelkami.
Leisure educators' thinking about the aims of education
Keywords: výchova; vychovatel; vzdělání; výchovný cíl; školní družina.; education; educator; education; educational target; school club.