Cesta zotavení v kontextu Recovery přístupu - Petržílková, Hana (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zaměří na popis duševního onemocnění jak z perspektivy medicínské, tak z hlediska sociálního fungování. Budou představeny základní pojmy související s konceptem recovery a možnosti jeho využití v práci s klienty s duševním onemocněním. Práce bude doplněna příklady z praxe.
Ways of recovery in the context of Recovery approach.
Keywords: duševní onemocnění; sociální práce; duševní onemocněním; Recovery; zotavení; centrum duševního zdraví.; mental disease; social work; mental disease; recovery; mental health center; recovery