Controlling v podniku - Solařová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Controlling je v nynější době velmi často probírané téma, které má velice významné místo nejen ve velkých podnicích, ale je nedílnou součástí i malých firem. Zaměřuje se především na výrobní postupy a předávání informací mezi manažery, controllery a vedením společnosti. Cílem této práce je definovat controlling jako jeden ze způsobů řízení podniku, vymezit práci controllera, manažera a celého controllingového oddělení. Nedílnou součástí je strategický i operativní controlling. Hlavním záměrem práce je aplikovat controlling na vybraný podnik, který nemá zavedené controllingové oddělení a zjistit, zda má controlling ze získaných dat a poznatků příznivý vliv na jeho vývoj.
Controlling in the company
Keywords: controlling; controller; řízení; manažer; controlling; controller; management; manager