Manželský proces: Rozvedení křesťané z pohledu CIC - Vítová, Marie (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce je zaměřena: 1. na praxi církevních soudů, působících na území České republiky v porovnání s praxí sousedních zemí, s ohledem na mottu proprio papeže Františka Mitis Iudex Dominus Iesus z r. 2015; 2. na křesťany, kteří uzavřeli církevní manželství a prošli, či nyní prochází manželskou krizí.
Matrimonial Process: Divorced Christians from the Perspective of the CIC
Keywords: rozvedení křesťané; manželství; rozvod; zneplatnění manželství; krize v manželství; církevní soud; nulita manželství; CIC; mottu proprio; papež; církev; proces; statistické údaje; divorced Christians; marriage; divorce; invalidation of marriage; marriage crisis; ecclesiastical court; marriage annulment; CIC; mottu proprio; pope; church; process; statistical data