Vliv hladiny exkrece sodíku v moči na krevní tlak v ontogenezi - Charyparová, Elena (Jihočeská univerzita, 2008)
Výsledky mé studie poukazují na nadměrný příjem kuchyňské soli v dětské populaci v České republice a na jeho propojení se zvýšenými hladinami krevního tlaku.
The impact of the excretion Natrium in urine level and blood pressure in ontogenesis
Keywords: natrium; sodík; exkrece; hypertenze; krevní tlak; kardiovaskulární onemocnění; natrium; sodium; excretion; hypertension; blood pressure; cardiovascular diesases