Speciální druhy pojištění firem jako konkurenční výhoda mezi podniky v odvětví - Kočerová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na dvě vybrané společnosti - TSE spol. s r.o. a Mektec CZ s.r.o. Na základě zhodnocení rizik bylo zvoleno pojištění při přerušení provozu jako speciální druh pojištění, a s tím související pojištění majetku. Následně byly vytvořeny nabídky pojištění od dvou pojišťoven. Z výsledného porovnání nabídek vyšla pojišťovna Allianz, a.s. pro obě společnosti jako cenově nejlepší. Společnost TSE spol. s r.o. přijala vytvořenou nabídku pojištění majetku a přerušení provozu a tím získala konkurenční výhodu oproti společnosti Mektec CZ s.r.o., který navržené pojištění odmítl.
Special types of insurance companies as a competitive advantage to businesses and industry
Keywords: riziko; nebezpečí; pojištění; pojistná částka; pojistná nabídka; pojištění majetku; pojištění při přerušení provozu; risks; insurance; insurance amount; insurance offer; property insurance; insurance during interruption