Právní vědomí pracovníků mateřských škol. - Barešová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce rozebírá problemaiku školského a pracovního práva. Jsou zde rozebrány základní právní pojmy, které by měly být základem právního vědomí každého pracovníka mateřských škol i základní právní předpisy, které se vztahují k profesi prcovníků mateřských škol, jejich znalost a uplatňování v praxi. Práce se zabývá právním vědomím ředitelek a učitelek mateřských škol, jejich vypořádávání se s neustále se novelizující legislativou. Práce obsahuje návrh informačního systému pro pracovníky mateřských škol v oblasti práva. Součástí práce je i stručný přehled základních právních předpisů, které se týkají činnosti mateřských škol a jejich pracovníků.
Legal consciouness of kindergarten workers.
Keywords: Aplikace práva; pedagogický pracovník; povinnost; pracovní právo; právní normy; právní odpovědnost; právní subjektivita; právní vědomí; právní vztahy; právo; školské právo; zákonnost; zákony.; Application of law; pedagogical worker; duty; labour law; legal rules; liability; legal personality; legal consciousness; legal relations; law; scholl law; lawfulness; laws.