Život v domažlickém pohraničí za 2. světové války - Menclová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá životem v domažlickém pohraničí za druhé světové války. Cílem práce je přinést celistvý pohled na události a život na Domažlicku, zachytit stěžejní okamžiky, život lidí a osudy některých z nich. Vzpomínky pamětníků pak pomohou vytvořit obrázek o tom, jaký měla tato doba vliv na jejich osobní život.
Life in the border area of Domažlice during the World War II.
Keywords: druhá světová válka; Domažlicko; Chodsko; Protektorát Čechy a Morava; odboj; osvobození; World War II; Domažlicko; Chodsko; Protectorate of Bohemia and Moravia; resistence movement; liberation