Školská sociální práce se zaměřením na podporu žáka na základní škole a jeho rodiny - Čechurová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
V bakalářské práci se věnuji tématu práce školského sociálního pracovníka a možnostem jeho spolupráce se žáky na základní škole a jejich rodinami. Uvádím zde modely školské sociální práce, které vycházejí z ekologické perspektivy a jsou zaměřené nejen na rozvoj školy, ale také na propojení spolupráce mezi školou, rodinou a komunitou. Zabývám se tím, jak je tato spolupráce přínosná při řešení problémů žáků ve škole a v jejich motivaci ke studiu. Dále se věnuji tomu, jak může školský sociální pracovník efektivně využít metody a přístupy z oblasti sociální práce při práci se žáky a jejich rodinami.
School Social Work Focused on Providing Support to Pupils at Elementary School and Their Families
Keywords: školská sociální práce; školský sociální pracovník; metody sociální práce ve škole; sociální práce s rodinou; sociální práce se žákem; modely školské sociální práce; ekologická perspektiva; kompetence školského sociálního pracovníka; School Social Work; School Social Worker; Methods of a School Social Work; Social Work with Families; Social Work with Pupils; Models of School Social Work; Ecological Perspective; Competencies of School Social Worker